Over ons

Marc Kok
In Enkhuizen geboren en getogen, begon Marc op zijn 19e in de horeca. Van werken in de keuken bij een bowlingbaan tot chef-kok op sterrenniveau. Amsterdam, Parijs, Drenthe, Texel passeerden allemaal de revue.
Gesterkt door alle ervaringen begon hij aan zijn grote droom; een eigen restaurant.
Marc is groot liefhebber van Frankrijk en de Franse keuken, dus toen in 2022 zijn eerste restaurant opende, werd dit uiteraard een Frans restaurant.
In 2024 de volgende stap. Nieuwe locatie, nieuwe naam, maar wél Frans. In november opende hij zijn tweede restaurant, Le Béret aan de Oosterhaven in Medemblik.
Kees Grooteman
Kees begon zijn horecacarrière al op jonge leeftijd.
Als 14-jarige jongen solliciteerde hij voor het eerst bij restaurant De Twee Schouwtjes in Medemblik. Na een avond in de afwas wist hij het zeker het moest de bediening worden.
Zo ging hij aan de slag en vond zijn passie. De hogere hotelschool, een opleiding tot vinoloog in Zuid-Afrika en Nederland en allerlei restaurants volgden.
Tot voor kort was hij nog werkzaam in Twente bij een wijnbar, maar toen Marc ging verhuizen naar het pand in Medemblik waar het voor hem allemaal begon, wist hij dat hij mee wilde gaan in dit nieuwe avontuur. Terug verhuisd naar het mooie Medemblik is hij nu maître en sommelier in onze Bistrot Le Béret.


Sanne van Dijk
Wat begon als 'één avond in de week voor de gezelligheid' werken in de horeca, bloeide uit tot liefde, een gezin en het mee runnen van Marc's eerste restaurant en nu ook Le Béret.
Met een achtergrond als illustrator, vormgever en stylist houdt Sanne zich nu vooral bezig met de 'achterkant' van het bedrijf; de social media, website en administratieve onderdelen.
Naast het onderhouden van een heel gezin, staat Sanne nog steeds 'één avond in de week' in het restaurant. Want helemaal niet meer aanwezig zijn om de gasten een mooie avond te bezorgen; daar moet ze niet aan denken.